BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Total Pageviews

There was an error in this gadget

Friday, 25 March 2011

_ i Like KasUT_

waa..HUhuuhuuHUu lamENYe x UpdaTe my BlOg..
misS u so Much En.bLog chenTA hatI..
UHUHuhUhuu..cIk siTi nAk wiTh koranG semuA abOUt kasUT..


HUHUhuhuuu...kASUt ?? penTIng x??

           yUUpp..mestI agh..kaLU cik siTi pun....if perGi shOppinG kasuT..x de dUa pasaNG
                                                    xSaH...hehHHEHEhehe..


         SO xnAk berlEter panJAng..haRI niey nAk shaRE ngaN koraNG tiPs tuK pemilIHan kasUT yang BEtull..nAK x??
KALu naK jOm baCA my Tips b4 U aLL beli TAw..hhehe..if naK jadI si PEmakai yanG hebaT cameR cam Cik sITi lah.iF xnaK xpe..heheHEehhee i tak PAksa u All..hhehe

Berikut tujuh tip memilih kasut yang boleh dijadikan panduan sebelum kitew membeli:-

1. Pastikan kasut yang dipilih cukup selesa dengan kaki. Sekiranya anda melangkah dan kaki terasa sakit atau kurang selesa, baik lupakan sahaja niat anda. Pilih kasut dengan rekaan yang lain. Ingat, jangan menyeksa diri!

2. Sebelum membeli kasut, anda harus tahu penampilan yang diinginkan sebaik anda menyarung kasut tersebut. Stiletto misalnya membuatkan si pemakai tampil seksi, manakala sandal pula kelihatan lebih santai. 

3. Jangan takut membeli kasut berwarna terang / garang. Pasti bosan bukan kalau kasut anda hanya terdiri daripada warna-warna selamat seperti, putih, hitam dan coklat. Sesekali tidak ada salahnya memakai kasut yang warnanya menarik perhatian. Kalau bijak memadannya dengan pakaian, ia boleh menyerlahkan personaliti anda.

4. Pilih kasut yang sesuai dengan acara yang dihadiri. Kasut untuk ke pejabat dan membeli-belah seharusnya berbeza. Begitu juga kalau hendak menghadiri acara makan malam, jangan pakai sandal atau kasut bertapak datar (‘flat shoes’) dengan gaun malam. Sangat tidak sesuai dan perbuatan ini tidak boleh dimaafkan. 

5. Jika ingin kelihatan tinggi, ‘wedges’ adalah pilihan yang ideal. Kasut bertumit tinggi juga boleh digayakan, tetapi bukan semua boleh memakainya dengan selesa. Kalau anda mempunyai berat badan berlebihan, kasut tumit tinggi hanya membuatkan anda menderita!

6. Kalau ingin memakai kasut bertapak datar, pastikan seluar, jeans atau kain anda tidak terlalu labuh. Pasti nampak tidak cantik kalau pakaian anda itu terselit di antara kasut dan tumit kaki. Jika tidak pun, pasti setiap kali melangkah, anda akan terpijak kaki seluar atau jeans anda itu. Melecehkan bukan? 

7. Sekiranya anda memakai mini skirt atau gaun pendek, jangan sesekali memadankannya dengan kasut bertumit tinggi lebih daripada tiga inci. Sebaliknya kenakan dengan kasut bertapak datar. Alasannya, ia untuk mengimbangkan penampilan anda.






Wednesday, 9 March 2011

_ceriTEra tentanG kawEn_

wahh idaman setiap manusia di muka bumi ini..
saya pon nk jugak!!
huhuuuhuu..
tapi tulah kita juz merancng  tuhan yang memntukan
opss..
naper ni tetibe jew cakap pasal kawen??
saya nak kawen kew?
OPPSS..
hahaa
ntah lah tetibe blew dgr kawanII kawen asew jelez melanda kat sini
waaa
oh mama...
saya mahu kawen!!

Saturday, 5 March 2011

FreeFlashToys.com - Countdown Clocks

FreeFlashToys.com - Countdown Clocks

_ceritERa teNtaNg saHAbat_

ciNTA+ kAsih SayanG+keIKhlasaN+kEjujurAn
penting dalam membina sebuAh HUbuNGan Yang mesRa
dalaM dunIA kiTA
hiDup uMPama roda..
seKejaP kita dIbawah
seKejaP kiTA dIaTAs
diSiniLAh kiTa muLA perLu memILih
saHAbat
saHAbat YaNg baIk senTIasa aDa disISi
tatKAla susaH daN seNang
BegiTU suSah UNtuk KITA menCAri saHAbat yANg baIK
kErana setIAp maNUSia memPUnyaI hatI daN perSaaaN
kitA tidaK bOLeh MembacanYA denGAn hanYa melIHAt dimaTA
keranA setiaP oanG ada Ragamnya
tatKala kU menGukir senYUman padA sAhabaT..
Aku sedIH keranA sepanJAng hiduPku INi
belUm perNah akU menjUMpai saHAbaT yang boLeh sehiDUp semaTI..
Tapi iTulah cabarAn di DUnia
dirI kitA ini belUM tentU sempurnA..
akU senDIri..
tIdaK pandaI unTUk menjadI sahaBAT yang Baik
kepAda kawan
kerANa diriku Ini senTiasa kekuRanga..
kekUrangan semuAnya...
miSkin denGan kasIh saYAng
hanYA mampu beRteduh kasiH sayaNG
denGan oranG yang sudi Bersahabat
bersamA ku..


kawan susah n senang saya..


saya sayang kawanII saya

 cinta hati saya bermula dengan sahabat baik saya

K.A.M.I

dan cinta hati saya

saya sayang awaakk..








Chris Medina - What Are Words