BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Total Pageviews

There was an error in this gadget

Wednesday, 6 April 2011

~tips cantek dari cik siti~





hhuhuu..
lepas baca majalah cosmopolitan for dis month..
huhu asewnye..
waaahh..
.blewlah cik siti nak jadi kaya raya camni..
huhu lambatnye kerja..huhuhuu dah xsabar 
ni..
KPM..pleaz..cepatlah amik saya posting..hehe( boleh ke macam tu)
hahhaa joke semata2..hhehheehee
yelah pompuan mana xmau cantek kan.hehe..
tapi kita perlu ingat kecantika sebenarnya bermula dari dalam..hehhe...cewahh..pandai lak cik siti bermadah..
okeh..opsss..baiklah..hehhe xyah lah dgr cik siti membebell..perkata kita tgk tips cantek dari cik siti yang di kredtkan dari cosmopolitan..

Britney Spears Radiance EDP 50ml, RM200, dengan adunan berries, bungabunga putih dan kayu Kashmir.
JLO L.A. Glow EDT 50ml, RM207, harum memukau dengan gabungan ceri, blackberry, magnolia dan tropical cream.
Paris Hilton Tease EDP 50ml, RM172, segar dengan epal Fuji dan white peach bersulamkan bunga kemboja, melur serta warm sand accord.
 Solekan Natural

Tak perlu bedak asas pada semua bahagian wajah. Langkah-langkah di bawah dapat bantu kamu mencapai hasil solekan yang lebih semula jadi.
1. Sapu bedak asas cecair atau krim pada bahagian tengah wajah dari dahi ke dagu, kemudian dari kiri ke kanan. Bahagian wajah ini paling menonjol dan memerlukan litupan lebih.
2. Sapukan bedak asas tipis pada bahagian luar wajah. Adunnya sempurna di akar-akar rambut. Jangan dilapiskan lagi di bahagian tengah wajah.
3. Sapukan bronzer pada bahagian tulang pipi kamu untuk berikan sedikit definisi pada wajah.
Tipis Sekata
Untuk hasil bedak asas yang tak nampak berbelak dan tipis, sapu dengan span – hasilnya lebih natural dan ia juga bagus untuk menyamar liang-liang pori.

Hati
Bentukkan kening pendek dan tebal. Jika terlalu panjang, dagumu yang memang sudah runcing akan tampak lebih tajam.
Petak
Bentukkannya secara melengkung tanpa segi-segi tajam untuk melembutkan penampilan tulang wajah yang “keras”.
Bulat
Tajamkan sedikit puncak keningmu untuk membuat kontur wajah yang bulat kelihatan lebih terbentuk dan menawan.
Oval
Panjangkan sedikit ekor kening untuk memberi keseimbangan sempurna pada bentuk wajah yang agak panjang.
Update Kulitmu dengan Exfoliate

Betul, kalau tak memang kulitmu akan tampil begitu saja kerana ia masih diselaputi kulit lama. Clinique Clarifying Lotion Twice A Day Exfoliator yang sesuai semua jenis kulit mempunyai penambahan sodium hyaluronate, gliserin dan trehalose yang membantu “menggilap” kulit ketika proses pengelupasan.  

No comments:

Post a Comment